2016. szeptember 27., kedd

Szeressétek egymást

Ez a legfőbb tanítása Jézus Urunknak, ez az amire Ő képes, ez az a tudás amit birtokol és amit megosztott 2000 éve, és ma is.
De mit is jelent ez? Mit tud Ő? Mire is képes?
A válaszom: független, pártatlan, részre hajlás nélküli, pusztán az Életet tartva szem előtt SZERET.

Így képes szeretni, és azt tanítani: kövessük Őt, és szeressük egymást.

Nem az a kérdés, hogy a Gyermekedet a Kutyádat vagy a Szomszédodat tudod-e szeretni, vagy hogy megbocsájtasz-e az éppen aktuálisan a lábadra lépő utastársadnak a metrón, és szeretettel tudsz rágondolni. De nem is az a kérdés, hogy a szegény szerencsétlen hajléktalanra képes vagy-e szeretettel ránézni. Ezek alapszintek.

A kérdés az, hogy azt aki "szúrja-böki a szemed", azt aki a "bögyödben van", akire irigyen tekintesz, ne adj isten haragot, sértődöttséget érzel iránta, na azt a személyt képes vagy-e meghallgatni, megérteni, és megszeretni. Képes vagy-e elvonatkoztatni, részre hajlás nélkülinek, és függetlennek lenni, "drukkolni" mindenkinek, nem csak az egyik oldalnak. Ez a krisztusi szint, a szeressétek egymást elérése.

Megjegyzés: a dorgálás még nem jelenti azt, hogy nem szeretsz, rengeteg igazságot tanít Krisztus dorgálással, és hát bizony az "igazság fáj", és legtöbbször szép szóval nem ér célt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése