2018. március 1., csütörtök

Abszurd sokk

Amit tudunk: két éve, amikor visszajöttünk a kontinensre az Azori szigetekről, hogy elmenjünk Koreába, minden gond nélkül vissza tudtunk jelentkezni Magyarországra, a gyerekek amerikai iskoláját elfogadták, ahol többek között EZT  lelkendezték rólunk.

Mégis a napokban egy sokkoló levelet kaptunk, miszerint a gyermekeink védelembe vételi ügyét áthelyezték a Balatonhoz Budapestről, mert jelenleg itt tartózkodunk.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nagyjából ezt éreztem amikor a levelet elolvastam.

A levélben az állt, hogy a dél-koreai nagykövetség bejelentést tett a magyar gyámügynek miszerint mi veszélyeztetjük a gyermekeink életét. A levél tárgya ez volt: "Nyugodjatok le és szeressétek Észak-Koreát". 

A valóságban az történt - amit ITT egyébként nyilvánosan végig dokumentáltunk - hogy emailt írtunk több nagykövetségnek még egy évvel azelőtt és 2016-ban is, hogy támogassanak minket a koreai békemissziónkban, segítsenek Korea újraegyesítésében.
Mi komolyan készek vagyunk elmenni Koreába, mert igenis vannak akik hisznek bennünk, vannak akik hiszek abban, hogy a világ megmenthető - a Dalai Láma és követői, a tibeti nép és az amerikai hadsereg, de a gyermekeink testi épségét nem akarjuk egy percig sem kockáztatni, tehát mivel nem vettek komolyan, és nem támogattak, nem is mentünk sehova. Nem számítottunk ekkora érdektelenségre, arra meg végképp nem, hogy emiatt még meg is fognak hurcolni minket, ahelyett, hogy védenének, védenék a szeretetet, a békét, a nyugalmat a Földön.

Itt maradtunk hát, és úgy döntöttünk Magyarországon létrehozzuk az első HUN Villages-t a Balaton Partján, amiről egyenlőre még csak vázlatot írtam...

Vettünk tehát egy telket tavaly a Balatonnál, egy erdőt a gyermekeinknek, és éppen nagy munkában voltam, a tervek előkészítésében (polgármesterrel-, stégépítővel-, és a közmű szolgáltatókkal levélváltások, engedélyek utáni érdeklődés...) amikor "ránk törtek".

Az ügyet Budapesten odáig duzzasztották, hogy már a gyerekek amerikai iskoláját sem akarják elfogadni, és tárgyalásra kell mennünk tisztázni magunkat. Mi pedig erről semmit sem tudtunk.
2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, ami történik veletek. Teljesen legális, ahogy éltek, csak félnek odafent a változástól. Hatalmas adag kitartást és összetartást, valamint magabiztosságot kívánok, mert ezekre biztosan szükség lesz. ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, nagyon kedvesek a szavaid :)

      Törlés