2022. június 6., hétfő

Apokalipszisre készülve

 Nem most kezdődött, vagyis nem most kezdtünk el készülni sem.

Még a gyerekek sem születtek meg amikor Kedvessel pontosan láttuk, hogy a TEJ-KENYÉR-GYÜMÖLCS hármas a tökéletes élelem. Persze lehet ezt cifrázni, és kombinálni, de a végső ponton valóban nincs másra szükségünk mint GABONÁRA-TEJRE-és GYÜMÖLCSRE (szerintem már írtam is róla itt a blogban).

Ennek a megvalósításán azóta is dolgozunk, jelenleg ott tartunk, hogy a búzát megőrlöm, összegyúrom vizzel, pár evőkanál olajjal, sóval, és néhány evőkanál ecettel (gomba ellen, és a pikáns ízért😛). Gombócokat formálok belőle, kinyújtom őket, majd serpenyőben lepényt sütök belőle. Ennyi. Nem kell több. Nem kell kovász, erjesztés, gombásítás (amúgy egyre jobban gombaellenesek vagyunk, mint vadászni, vagy halászni, úgy gombászni sem engedett!) nincs szükség puffasztásra, kelesztésre, térfogatnövelésre. A búza úgy jó ahogy van, az ízesítése is már komplikáció...

Na a tej már nem ilyen egyszerű sajnos. Ugye többször írtam már vegánságról, veganizmusról, hogy az állatokat (inkább élőlényeket) nem szabad bántani, kihasználni, és egyebek. Sajnos a tejipar is jó példa a kizsákmányolásra, ekkor már csak az marad, hogy - ODA MEGYÜNK LAKNI, AHOL TEJET KAPNI - vagyis például az Azori-szigetekre, ahol a tehenek boldogan legelésznek egész évben a kisborjaikkal, és a fejést is kint a legelőn végzi a gazda.

Tehénanya és borja az Azori-szigeteken

A gyümölcs pedig... hát nem hiába ültettünk 4 év alatt 40 gyümölcsfát, amelyek amúgy az idén már teremnek, és csodálatosan fejlődnek. Így lesz ez a jövőben is, bármerre is vet bennünket az élet, máshol is így fogunk tenni💚


Kajszi és cseresznye, de még a picike naspolyán is van már gyümölcs

Az életmódunk pedig mindig is a mobilitásra épült. Bérlünk, jurtázunk, lakóautózunk. Egyszer megszámoltam: 38x költöztettem a családot, az utóbbi 6-ot már négy gyerekkel!!! 😁 (Azért a TV-s múltam ebben sokat segített, hiszen a forgatásokra minden alkalommal ki kellett cuccolni majd vissza a kellékeket és a berendezéseket, tulajdonképpen végigköltöztem a 10 évemet a Televízióban)


2 megjegyzés:

  1. <3 "Viszlát és kösz a halakat! - mondták a delfinek, és elhagyták a Földet." =)

    VálaszTörlés