2015. június 13., szombat

Pályára állunk

Mint a Bolygók a Nap köré, vagy a Hold a Föld köré mi Emberek is képesek vagyunk pályára állni. Arra gondolok, hogy amikor kialakítunk szokásokat, vagy esetleg megszüntetjük őket ráállunk valamire, vagy épp elszakadunk tőle.
Hasonlóképpen mozog a tudatunk, mint a világűrben a bolygók, vagy az üstökösök. Ha ezt így tudjuk látni, beláthatjuk azt is, hogy igenis tudunk változni, változtatni. Még ha idős korba léptünk is, a kérdés csupán a vonzás, a vonzerő. Mi az ami bevonz minket, és mi az amit mi bevonzunk.

 
Képesek vagyunk változtatni a szokásainkon, pusztán pályát kell váltani, és egy másik pályára ráállni, majd keringeni körülötte (folyamatában tartani) amíg nem találunk egy jobb és utána mégjobb szokást, vagy megoldást az életünkre. Figyeljünk hát mikor van lehetőségünk kapcsolódni bármilyen pozitív dologhoz, a negatívoktól pedig mielőbb igyekezzünk megszabadulni. 

 
Szükségtelen túlbonyolítani az életet, valójában "mint fent, úgy lent" (Hermész Triszmegisztosz), vagyis minden ugyanúgy működik az univerzumban, az alapvető törvények szerint.
 
Próbáljunk úgy közelíteni önmagunk megértéséhez mint akár egy sejt, vagy egy bolygó értelmezéséhez, és máris holisztikusan fogjuk látni a körülöttünk lévő világot, és benne önmagunkat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése