2015. május 17., vasárnap

Közösségi élet 2. - Kapcsolatok

Manapság ahogy az információáradat jelen van az életünkben, úgy vele a kapcsolódási lehetőségeink is bővültek.

Mégis most nem az emberi kapcsolatokról szeretnék említést tenni, arról az előző bejegyzésemben már részletesen írtam.

Akarjuk-e vagy sem kapcsolatban állunk MINDENNEL ami körbevesz, azzal, hogy jelen vagyunk, hatással vagyunk a környezetünkre, és a környezetünk is hatással van ránk (gondoljunk csak az időjárás, vagy a bolygók állásának a hatásaira).

Néhány napja gyakorlatilag reggeltől estig velünk van egy kismadár, Pintyőkének neveztem el. Csodálatosan trillázik, hol az udvaron, hol az erkélyen, vagy az ablakpárkányon, miközben be-bekukucskál az ablakon, vagy épp kopogtat a csőrével. Ez a Kismadár úgy döntött, hogy kapcsolódik hozzánk.
Pintyőke az erkélyen
Pintyőke kukucskál
Pintyőke az ajtóban
 
Reggel Ő ébreszt a trillájával és a kopogtatásával, napközben elmegy eszegetni, majd vissza-visszatér néha táplálékkal a szájában, és itt eszi meg az erkélyen, vagy törölgeti a kis csőrét a az erkély korlátjába, benéz a nappaliba, bepillant a konyhaablakon miközben mosogatok, ráül a kilincsre és kopogtat, nekirepked az erkélyajtónak.
 
Figyel minket, mi figyeljük Őt.
 
Ha kinyitom az ajtót, vagy az ablakot nem akar berepülni, csak figyel tovább, mi pedig Őt.
Kapcsolatban vagyunk, nem erőszakoskodunk vele, nem etetjük, nem fogjuk meg, csak tapasztaljuk azt, hogy csatlakozott hozzánk, és Ő is tapasztal minket ahogy mi élünk, a hangokat, a zörejeket, a fényeket amiket okozunk.
 
De kapcsolatban vagyunk a Földdel ahol élünk, a remegéseivel, a melegségével, a kipárolgásával, a kövekkel, sziklákkal, a növényekkel amelyek a Földből nőnek, amelyek integetnek a leveleikkel, illatoznak amikor virágoznak, és éltető termésükkel etetnek. Az óceánnal, a tengerekkel, a tavakkal, folyókkal, vagy patakokkal, amelyek mind táplálják a Földet és a rajta élő lényeket.
 
Kapcsolatban vagyunk a hangyákkal akik rejtélyes járataikkal behálózzák a környezetünket, vagy a pókokkal, akik kitartóan figyelnek hálójukban, a kertben zümmügő dongókkal, a pókszázlábúakkal, akik este előmásznak rejtekükből, és vándorútra kelnek táplálékuk után, néha elcsemegéznek akár az előlhagyott maradék nyalókán is.
 
Nem vagyunk egyedül, valóban társas lények vagyunk, és élőlények egy élő bolygón, folyton folyvást kapcsolódva egymáshoz, hatással vagyunk egymásra ha akarjuk ha nem.
 
Éjjel pedig ha felnézünk az égre, és látjuk a számtalan csillagot, szintén tudhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül...
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése