2016. november 18., péntek

Gyermekeink - 1. Noel

Szeretnék most a gyerekekről írni. Mivel együtt vagyunk a nap 24 órájában, van alkalmunk gyönyörködni bennük, és megismerni őket, az alakuló személyiségüket megtapasztalni. Mind a négyen külön egy csodák, ezért külön bejegyzést érdemelnek.

Első szülött kisfiúnk Noel, 9 éves.
Ő a memória a családban, hihetetlen dolgokra emlékezik akár több évre visszamenőleg, egészen apróságokra is, tehát a különleges adottsága: a jó emlékezőképesség, kiegészül az alapos megfigyeléssel. Ráadásul ez a megfigyelőképesség pedig kiterjed a hangutánzásra is, ami egyszerűen fantasztikus, és nagyszerű derűs pillanatokat köszönhetünk neki amikor például egy gépet, vagy állatot utánoz.
Szociálisan rendkívül alkalmazkodó és barátságos, a konfliktushelyzeteket az értelmével közelíti meg, az igazságérzete pedig egyszerűen elsöprő.
Nyitott a világra, de már most rendelkezik önálló meglátásokkal, sokszor rávilágít helyzetekre, amin még mi is csodálkozunk, hogy mennyire igaz.

Kreatívitása nem ismer határt, érdekes játékokat, új neveket, dalokat, meséket talál ki. A fantáziájának semmi nem szab gátat, mégis nagyon reálisan képes látni dolgokat.

Az otthontanulás szempontjából kifejezetten könnyű dolgunk van Noellal. A jó memóriájának köszönhetően elég egyszer elmondani neki valamit, azonnal megjegyzi, illetve a precizitásának köszönhetően pedig nagyon alaposan tanul. Igaz egy kicsit lassabban dolgozik emiatt, de időnk van, egymásra pedig mindig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése