2016. november 30., szerda

Gyermekeink - 4. Némó

A legkisebb kapitány, a főnökünk, jelenleg a legnagyobb :-). Tőle függ ugyanis sok minden, az Ő hangulatától, az éppen aktuális bajától vagy kedvétől.

Mivel személyisége még csak kibontakozóban van, ahogy Noé is éppen hogy csak próbálgatja a szárnyait az alaptermészetében, így még nem tudom szavakkal bemutatni Őt.

Csodálatos kis lény annyi bizonyos, gyönyörködünk benne mindannyian egésznap, én még éjjel is :-). Ami látható rajta is hasonlóan Noelhoz, hogy az értelmével próbál mindent megközelíteni, erősen figyel, elgondolkozik már most dolgokon, és szuperérzékeny a külső behatásokra.A gyerekek nevéről szerettem volna még néhány szót ejteni: Noel francia eredetű név, a jelentése karácsony, Natasa orosz eredetű és szintén karácsonyt jelent, vagyis Krisztus születésnapja a nevük. Noé és Némó pedig a vízhez kötődnek, a tengerekhez és óceánokhoz, hiszen Noé a Földközi tenger egy szigetén Gozón született, Némó pedig az Atlanti óceán közepén, Azori szigeteken fogant.

Tehát mi karácsonyt ünneplünk egész évben az élet óceánján hajózva a magunk épített bárkájával néha egészen mélyen elmerülve az élet igazságaiban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése