2018. december 21., péntek

Ismét tárgyalásra készülve - részletek

Már csak azért is megírom ezt és az elkövetkező bejegyzéseket, hogy ne maradjanak más családok elnyomva, a háttérbe szorítva, mindenféle segítség, és információ nélkül.

Tehát az egy dolog, hogy Koreába készültünk, és emiatt üldözni kezdett a gyámhatóság minket - mivel támogatókat kerestünk a missziónkhoz emailt írtunk többek között a dél-koreai nagykövetségnek is, Ők pedig úgy gondolták: ezek nem normálisak ha odaírták a levél címének, hogy "Szeressétek Észak-Koreát!", ezért feljelentettek minket a magyar gyámhatóságnál, visszaélve az információval amit jóhiszeműen kiszolgáltattunk (nevünket, és lakcímünket) - emiatt tavasszal volt egy tárgyalás, ez rendben lezajlott, az eljárást megszűntették.

De ha már így a gyámhatóság figyelme elé kerültünk, oké normálisak vagyunk, nem veszélyeztetjük a gyerekeinket, de biztosan van azért itt más "bibi", ezért odáig fajult a gyámhatóság, hogy az Államtitkártól személyesen kérték ki a véleményét, hogy mégis mit kezdjenek a gyerekek amerikai iskolájával?
Erre azt a választ kapták, hogy ez az iskola nem regisztrált Magyarországon - amerikai, nemzetközi, akkreditált iskoláról beszélünk - ezért nem elfogadható, csak akkor ha a jogviszonyt már külföldön megkezdték a gyerekek.

Hát mi pont külföldön éltünk, azért lettek ide beíratva, mert a magyarországi iskolával nem tudtunk a vizsgázással kapcsolatosan megegyezni. Tehát mivel Ők is beleírták a Határozatba, hogy "Elviekben az a lehetőség sem zárható ki, hogy ​ a tanuló egy külföldi iskola magántanulója legyen, miközben Magyarországon él,​ de ez csak abban az esetben lehetséges, ha a külföldi iskola Magyarország területén működik, vagy ​a tanuló külföldi tartózkodása során már korábban létrejött külföldi tanulói jogviszonyát hazatérését követően is meg akarja tartani​" - ezért erre alapozva fellebbeztem a Határozatukat. Na akkor ott volt egy jó pár hónap fennakadás, irat tologatás, mert közben jött a nyár, mi pedig hol itt voltunk hol ott, arra hivatkozva pedig remekül el lehetett húzni a dolgot, hogy "elköltöztünk" ezért nem illetékes ez és ez a Hivatal.

Majd augusztusban épp a Gyerekek erdeje mellett eladósorba került egy ház, amit megvettünk, örömmel bejelentkeztünk, én gyakorlatilag a kicsomagolás közepette üzentem, írtam, igazoltam minden illetékes Hivatalnak (megint csak jóhiszeműen), hogy itt vagyunk, a Gyerekek tan-, és óvodakötelezettségüket teljesítik.

Mégis ismét úgy csaptak le ránk mint valami elvetemült bűnözőkre, a gyámhatóság gyakorlatilag újra ugyanazt a Határozatot (még a fent említett idézet is újra benne volt) kiállította, ismét köteleztek minket a magyarországi iskolába való beíratásra, én pedig mivel ők is beleírták a lehetőségünket ismét fellebbeztem.

A fellebbezésemet elutasították, egy kicsit úgy éreztem át sem nézték, nem vették figyelembe a kérésemet, mint például előzményeket vegyék figyelembe, vagy azt, hogy egyéni elbírálást kértem tekintettel arra, hogy a tavasszal leadott fellebbezésre sem kaptam döntő határozatot még.
Egyszóval itt gyorsan letudták: magyar iskolába a gyereket, odavaló.

Mindezért keresetlevelet nyújtottam be a bíróság felé, erre kaptuk meg az idézést január 9.-re. Én felperes, Apuci tanú, Nagymama tanú lesz, az alperes a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Hát itt tartunk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése