2022. augusztus 12., péntek

Az ár

 Mindennek megvan az ára. Annak például, hogy milyen életet élsz jelenleg, annak úgymond kifizetted az árát, és annak amire jelenleg vágysz, folyamatosan fizeted az árát. Vagyis az életünk olyan amilyenné tesszük. Tesszük ezt a döntéseinkkel, a tetteinkkel, de akár a gondolatainkkal is.


Ha keleti módon közelítjük ezt a dolgot karmának hívjuk, vagyis minden döntésünknek, tettünknek, és akár gondolatunknak következménye van, melyet mint egy bumeráng visszakapunk.
... és meg is érkeztünk a felelősséghez 😏

Aki figyeli az élet folyását, esetleg mélyebb rálátása van a dolgokra, pontosan tudja miről beszélek.

...és fizikai szinten is ugyanúgy visszaköszönnek ezek a dolgok, vegyünk egy nagyon egyszerű példát: ha nem tartom karban a testem, nem táplálkozom megfelelően annak előbb-utóbb ára lesz, vagy másnéven következménye, megbetegszem, leépülök. De annak is ára lesz ha túlságosan a fizikai szinten akarok megoldani mindent, például sokat edzek, és nagyon figyelek az étkezésemre, emiatt hajtom és sanyargatom magam. Ez ugyanúgy a megbetegedés és a leépülés felé vezethet. 

Már Buddha megmondta, hogy a KÖZÉPÚT mindig a helyes ...


Tehát ma sem mondtam semmi újat, csak úgy irogattam 😄

Mindenesetre érdemes az áron elmélkedni, hogy milyen áron jutunk el valahova, és ha eljutottunk, mit is kell fizetnünk ezért, nem másokat hibáztatni mindig, minden esetben...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése