2014. december 28., vasárnap

Elindulás - utazások - megérkezés

Három kisgyermekkel utazni nem éppen a legkönyebb dolog a világon, de némi tapasztalat és jó szervezés sokat segíthet.

Budapestről Máltára megérkezni gyerekjátéknak tünhet a maga két órás közvetlen repülőútjával. De Gozóra átjutni további 4 órát vett igénybe.Igaz, akkoriban még csak kettő csöppséggel utaztunk, viszont 2 biciklivel gyerekülésestül, és 8 bőrönddel.Az Atlanti óceán közepére beutazni viszont igazi nagyfalat volt. Magyarországról indultunk, így tűnt egyszerűbbnek, és olcsóbbnak is. A TAP Portugal járataival jöttünk, azért járataival, mert ezt a hosszú utat (6000km körül), átszállás nélkül nem lehet megúszni. Tehát Lisszabonban leszállt a gépünk, éjjel... Szerencsére még Magyarországon utánajártunk, hogyan tölthetjük az éjszakát a Portugál fővárosban, így "csak" taxit kellett fognunk, hogy a szállásunkig eljussunk, mert a gépünk másnap délelőtt indult tovább. Na az viszont nem volt egyszerű, ugyanis sorba kellett állni, a sor pedig szó szerint kígyózott. Az, hogy 3 álmos kisgyerekkel vagyunk nem hatott meg senkit, a másfél éves Noét mei-tai-ba kötöttem és így araszoltunk a kígyózó sorban négy kézipoggyásszal, és még további pakkokkal, amiben ruhák, pelenkák, hamikák, játékok, és innivaló volt míg végül sorra kerültünk. Ez nagyon kemény volt, elvileg lett volna taxi a szállásadótól, de mivel a gépünk késett (és ez elég gyakran előfordulhat ilyen hosszú út során) mire megérkeztünk senki nem várt.

 
Még Budapesten, este várjuk az indulást.

Másnap a szállásról már kényelmesen taxival visszamentünk a repülőtérre, onnan pedig (azt leszámítva, hogy Natasa a délelőtti utazástól mindig rosszul van - zacskók, törlők, kisebb fagyisdoboz bekészítve) épségben megérkeztünk a paradicsomi szigetre.

Mondanom sem kell, mivel mi nem turistaként utaztunk, így minden bőröndünk a lehető legnagyobb súllyal megrakodva érkezett meg, így gyakorlatilag több mint 100kg-ot el tudtunk hozni magunkkal. (További 200kg-ot pedig postán küldtünk el Máltáról... ez van, öten vagyunk, és a teljes életünket hoztuk magunkkal - ruhák, játékok, műszaki dolgok, konyhai eszközök... gyakorlatilag költöztünk )


                            Ez a kép indulás előtt készült a Lisszaboni repülőtéren délelőtt.

A repülőjegyeket skyscanneren keresztül www.skyscanner.com vettük, érdemes időben nézegetni az árakat, és a napokat mikor olcsóbb. A szállást a TAP Portugál légitársaság biztosította, mivel aznapra már nem volt repülőjük ami tovább vitt volna, és ez az út tengeren túli járatnak számít. Egyébként a www.booking.com -on keresztül is foglalható szállás Lisszabonba, ha túl sok idő a csatlakozás, a Hotel Romát könnyűszívvel ajánlom.

                      Megérkeztünk, kicsit ziláltan és fáradtan, de nagyon boldogan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése