2014. december 31., szerda

Víz, Eső - Esővíz

Folytatnám a vízzel tehát. A csapvíz kíváló, magyarként igazán tudom milyen a jó ivóvíz, és azt is tudom, hogy Máltán nagyon hiányzott a finom víz. Ott ugyanis az ivóvizet a tengerből állították elő, és hát igencsak sós és klóros volt, gyakorlatilag ihatatlan, ahogy a helyiek mondják: salty and soapy, vagyis sós és szappanos. Sajnos palackos vizet kellett innunk, és csak főzni használtam a csapvizet, meg néha teát főztem belőle. Magyarországon mindig csapvizet ittunk, és most megint azt ihatunk, ráadásul életünk legfinomabb ivóvizét.

                                      Ez az erdő, ahonnan az isteni víz érkezik.


Az ízét forrásvízhez tudnám hasonlítani, megspékelve édeskés zamattal, ami talán a cukornádaknak köszönhető, amiken keresztülfolyik. A sziget vízrendszere fejlett és jól kiépített több száz éve, a rengeteg esőt (óceáni éghajlat) felfogják az erdőbe kisebb csatornákon, majd keresztülvezetik a vulkanikus kőzeten, és egy víztárolón. A vízdíj egyébként nagyon olcsó, és az utcán is több helyütt megtalálhatóak ivókutak, amelyek mindegyike működik is, ilyenek:

 
 
 
Ilyen csatornákon vezetik el az erdőbe a vizet
 


Ami meglepő volt még számunkra, hogy ugye a vízkőhöz hozzászoktunk Budapesten, és Máltán is, itt pedig annyira lágy a víz, hogy semmi nem kövesedik, fantasztikus, íme, ezt a vízforralót amióta megjöttünk nem kellett ecettel kimosni:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése