2015. július 23., csütörtök

A tudat gravitációja

Számos példa volt a történelemben arra, hogy emberekben később csapódtak le dolgok, később fogták fel, értették meg mi zajlott körülöttük, ki volt ez vagy az, esetleg miért tette ezt vagy azt.

Vajon miért történik mindez újra és újra, miért ismétlődik meg ez az effektus?

Egy dolgot azt hiszem leszögezhetünk, ahogy a bolygók is különböző gyorsasággal, és szögben keringenek a Nap körül, vagy, hogy közelebbit említsek, ahogy a különböző formájú tárgyak is különböző sebességgel érnek földet, amikor zuhannak, így a gondolatok is különféleképpen érkeznek meg az emberi fejekben. Nagyon egyszerűen kifejezve, más a felfogóképességünk.
( A kifejezőképességünkről nem is beszélve, sokszor bajban vagyok, hogy fejezzem ki érthetően azt ami a fejemben van, hogyan is fogalmazzam meg azt amit egyébként tisztán látok a fejemben. )

 

Attól tartok azonban már nincs több időnk hezitálni, nem késlekedhetünk, döntenünk kell, egyre égetőbb a kérdés, és egyre gyorsabban kell választ adnunk. A lélekjelentlét és az ösztönös cselekedetek voltak mindig az életmentők, ahogy most is. A szívünkre hallgatni pedig sosem volt bűn.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése