2019. november 8., péntek

Fázunk

Szó szerint fázunk, mármint fával foglalkozunk :) "Aki fázik, fát keres."
Tavaly gázzal (cserépkályhával-gázpalackkal=hérával) és elektromos radiátorokkal végigcsináltuk a telet, és mivel tavasszal kiderült, hogy valaki feljelentett minket (állítólag a hérát már hivatalosan nem engedélyezik) idén kénytelenek vagyunk a cserépkályhát hagyományos módon használni, tüzet kell raknunk benne, aminek nagyon nem örülünk, ezért próbálunk itt is emberi, a lehetőségeinkhez képest jó megoldást találni:

Először is ültettünk 29db gyümölcsfát:

 A vízóra aknájában áztattuk Őket, ahol egész évben áll a "Balaton" :D 

 Gödrök ásása,

 a föld előkészítése,

...és már a helyükön.
Miért pont 29-et? Mert 7 féle gyümölcs (alma, cseresznye, kajszi, körte, meggy, őszibarack, szilva) 4-4 fajtáját ültettük el, a faiskolában pedig a kedves Csemete Nevelőtől kaptak a Gyerekek egy nektarint ajándékba <3 innen

A kályhába a fát pedig gyűjtjük az erdőből, bár Erdőgazdálkodóként foglalkozhatnék fakitermeléssel, eszünkbe se jut fát kivágni. Azt a fát szedjük össze amit az erdő elenged, ami kiszáradt, nincs már élet benne.

 Egy akkumulátoros faszobrásszal felaprítjuk őket még az erdőben.

Mert ha hiszitek, ha nem, több mint egy éve nem tudjuk a házba bekötni a vezetékes gázt az utcából, olyan szintű bürokrácia, és kapzsiság van jelen, hogy nem, vagy alig tudunk egyről a kettőre lépni gázügyben.

Tisztában vagyunk vele, hogy nem a végső, és tökéletes megoldás a földgáz sem - mert a tökéletes megoldás a hidrogén és az oxigén, a víz és a zöldenergia ötvözése, és a közlekedés jövője sem az akkumulátoros autóké, hanem a hidrogén meghajtású üzemanyagcellás járműveké, ami jelenleg hidrogénkút hiányában (legközelebb Ausztriában van) nem elérhető, ahogy az önnfenntartó hidrogén és oxigén alapú mobil otthon sem megvalósítható egyenlőre...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése