2020. január 11., szombat

A Család és a mérgező Hármas

A Család szent, szent kapcsolat, olyan kötelék ami nem szakadhat semmiáron.
Mégis mennyi-mennyi esetet látok ahol házasságok mennek szét, szülők fordulnak gyermekeik ellen, vagy fordítva, apósok és anyósok lehetetlenítik el a fiatalok életét, és szinte mindig anyagi javak miatt... A mi családunkban is...

Ezt már gyermekkoromban megláttam, és ledöbbentem micsoda családi perpatvarok tudnak kialakulni az arany, a pénz, és az ingatlan hármasság miatt. Akkor azt gondoltam a mi családunkban ilyen nem történhet meg. Nem mérgezheti meg a Család szentségét a vagyon...

Maga az emberiség egy nagy család, és ebből semmit nem él át, kreáltak nemzeteket, és ezek harcban állnak egymással, és megint csak az anyagi javak miatt.

Ezért az ember elvesztett mindent - önmagát.

Korcsok vagyunk, ahogy Weninger mondja, elkorcsultunk.

De nincs lehetetlen, csak akadályok vannak, de azokat le lehet küzdeni.

Viszont amíg nem látjuk mi az akadály, nem is tudjuk mit kell leküzdenünk.

Ezért fontos szellemiséggel foglalkozni, ezért segítenek a tanítások, mert megmutatják, hogy illúzió minden, de legfőképpen az arany, a pénz, az ingatlan hármasa, amely leginkább mozgat mindenkit.

Mit ér az arany, a pénz, az ingatlan, ha nem tudsz a gyermekeddel, unokáddal, családoddal értékes időt tölteni?

Mit ér az arany, a pénz, az ingatlan, ha belebetegszel a megszerzésükbe?

Mit ér az arany, a pénz, az ingatlan, ha csak azt látod, és önmagadat teljesen elveszíted?


Ha most ezt mindenki egységesen képes lenne felfogni, a világban béke lenne, a szétesett családok újra egyesülnének, a Föld bolygón szeretet és boldogság lenne.

Én teszem a dolgom. Idei évtől magánórákat is vállalok kizárólag terápiás céllal, aki kéri annak segítek, úgy ahogy tudok.

✿ Miben segíthetek? ✿

Köszönöm szépen

MERT

Dr. Weninger Antal: Az egészség testi és lelki forrásai című könyvéből egy részlet -

"Hinni kell az életben! Szeretni kell az életet, hevesen, szenvedélyesen, nemes érzékiséggel! Legyünk tele élettel mindenkor. Cseppentsünk azoknak is, akiknek kevesebb jutott, akik sokszor tehernek érzik. Enyhítsük meg őket, egyenesítsük fel őket, segítsük vissza őket önmagukba! Ez általános és mély humanitás, de evangéliumi tanács és program is egyben! A legnemesebb életcél másoknak örömet nyújtani, örömet mindenáron - másoknak ajándékozni, anyagiakat és lelkieket, észrevétlenül elegyítve a kettőt másokat felemelni, felegyenesíteni, békére és szeretetre nevelni - másokat gyógyítani, visszarántani az örvényből, magunkhoz ölelni - kiteljesíteni az életet magunkban és magunkon kívül - építeni önmagunkban és a világban - szítani az isteni tüzet és gyújtogatni, hogy fényes legyen odakünn, a sötétben - vigaszt, tanácsot, meleget, lelkesítő áramokat, gyógyszert, szemeket, füleket osztogatni - elfogulatlanul járva a jó és rossz határán, nem törődve talmi bölcsesség megbotránkozásaival hinteni az ősi életmagvakat, a szerető, erős, bátor, bízó élet szikráit, szavait, cselekedeteit!"

(Csináltam egy emlékoldalt Dr. Weningernek a Facebookon: ITT elérheted)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése