2016. június 20., hétfő

Miért-miért-miért?

Miért is csináljuk mindezt? Miért nem élünk úgy mint más emberek? Mert ennek van értelme. Ennyire egyszerű a válasz, és ez annyira erős bennem, hogy minden este ezzel fekszem, és minden reggel ezzel kelek. Felelősséggel a Gyermekeink iránt, felelősséggel az Emberiség iránt, felelősséggel az Állatvilág iránt, felelősséggel a Föld bolygó iránt.

Az, hogy minek van értelme pedig hosszú évek óta tartó belső munka, mérlegelés, és minden dolog újra értelmezésének az eredménye.

Mondok egy példát, hogyan is működünk mi: ugye itt élünk a lakóautóparkban, a Kisbaba hamarosan megérkezik, szükségünk van egy biztonságos szállítóra, egy hordozóra amiben tovább utazhat velünk. Az csak mellékes dolog, hogy használt tárgyakat veszünk általában, tehát nem rohantunk be a helyi Baba-boltba venni egy új bébihordozót. Interneten kerestünk hát használtan ülést, és végig gondolva a lehetőségeinket ide kértük a parkba, a pontos címet megadva, és az autó rendszámát feltüntetve. 2 nap múlva begurult a lakóautóparkba egy sárga "Deutsche Post" mikrobusz, a gépkocsivezetőnek szabályosan megvilágosodási élménye volt, teljesen feldobódott a szabadságunktól, azt mondta soha nem hozott még ide semmit, és milyen jó ötlet volt, hogy ráírtuk a rendszámot a cím mellé, mert el nem tudta képzelni különben hogy talált volna meg. Még percekig örvendett, jó pihenést kívánt, és megjegyezte Ő a környék postása, és egy héten ötször Ő van szolgálatban, tehát nyugodtan rendeljünk bármit postán, kiszállít nekünk mindent.


A sok miért után nekem is lenne egy miért-em: TE MIÉRT NEM ÍGY ÉLSZ?
(Nem a lakóautózásra gondolok, hanem a felelősségre, a felelős döntésekre, például, hogy abbahagyod a húsevést, a cigarettázást, az alkoholizálást, a veszélyes autóvezetést, és még sorolhatnám mennyi romboló és felelőtlen dolgot követ el nap mint nap az emberiség. - Mert csak egyet kell szem előtt tartani, a legfontosabbat, az Életet, az Élet megóvását, az Élet tiszteletét, és máris minden döntés felelősségteljessé, és gondoskodóvá válik)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése