2015. január 5., hétfő

Az ötszemélyes "sejtjárgány"

Amikor elindultunk Magyarországról és eladtuk a dolgainkat, az autónktól is meg kellett válnunk, ami egy első generációs Toyota Prius hibrid autó volt, anno személyesen hoztuk be Magyarországra Drezdából.
Nagyon szerettük, így mikor beláttuk Máltán, hogy autóra van szükségünk, ismét keresgélni kezdtünk, de a helyzet sokkal nehezebb volt, mert Máltán jobbkormányos autók vannak forgalomba. Épp Noéval voltam terhes amikor Apuci talált egyet az angol Ebayen. Iszonyatos erővel keresztül-kasul ment Európán, úgy, hogy először vezetett jobbkormányos autót, ráadásul olyan országokon át ahol jobbra tartás van, és végül 5 nap alatt meghozta a várva várt jobbkormányos Toyota Prius-unkat. Mondanom sem kell Máltán ez volt az első ilyen autó, így a regisztrációja majdnem egy évig húzódott.


De tavaly mikor elhagytuk Máltát ettől az autónktól is meg kellett válnunk, hiszen itt megint balkormányos autóra van szükségünk. Tehát amikor már a szállásunk biztos volt, gőzerővel kezdtünk bele újabb keresésbe, mert megint azzal szembesültünk, hogy ezen a szigeten sem ismerik a hibrid elektromos autókat, mi pedig már annyira hozzászoktunk, hiszünk ebben az autóban, és meggyőződésünk, hogy a legjobb autó a világon, ami tökéletes működésével a legkevésbé szennyezi a jelenlegi járművek közül a környezetet (sajnos teljesen elektromos autóval még nem lehet túl messzire eljutni) szóval ismét Németországból behoztunk egy Toyota Priust amit gyorsan beregisztráltunk Magyarországon, és Apuci elvitte Lisszabonba a kikötőbe, ahol hosszas nyomozásokat, levelezéseket, és telefonálgatásokat megelőzően hajóra tudta rakni, majd az óceánjáró teherhajón majdnem egy hétig utazott az autó át az Atlanti óceánon mire ideért. A jó szervezésnek köszönhetően pedig a repülőtéren amikor leszálltunk, utána egyenesen a saját autónkkal tudtunk a házunkhoz jönni. Most pedig itt áll a ház előtt, és nagyon jó, hogy van, mert gyakorlatilag tömegközlekedés nincs, tehát bárhova eljutni autó nélkül lehetetlen, és azért ez egy sokkal nagyobb sziget mint Gozó volt. A  hibrid technológiáját pedig remekül ki lehet használni a kanyargós, lejtős utakon. Tavasszal kell beregisztrálnunk, majd meglátjuk itt mennyi időt vesz igénybe :)


 
 
A színén nem kell csodálkozni a Gyerekek miatt mindig ugyanolyan ezüst színűt vettünk, Ők csak azt érzékelik, hogy a kormány hol jobb oldalon van, hol pedig bal oldalon :)
 
  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése