Gyorsan kellett lefényképeznem a legalább 25 palacsintát amiből már vagy 15 üres hiányzik, mert az sütés közben "elfogyott" :)
Mi Robbal vegetáriánusok vagyunk, tehát az alap a sok zöldség és gyümölcs, a Gyerekek esznek csirkét és halat, ezt a döntést rájuk bízzuk, minden ételt alapanyagokból készítek, kerüljük a félkész termékeket, az ízesítőket, és a gyári édességeket. Szerencsére mindent be tudunk innen vagy a környékbeli szigetekről szerezni, a tejgyár a szigeten van, tehát tejet, sajtot, vajat innen, lisztet Terceira-ról, a cukrot, teát Sao Miguel-ből, a csirkét Pico szigetéről, a friss zöldségeket és gyümölcsöket innen is onnan is, de főleg Faialról szerzik be, a papírárut, kozmetikai dolgokat a kontinensről. Több szupermarket van a szigeten, igazából minden beszerezhető. Általában egy héten egyszer megyünk vásárolni, és akkor két teli ikeás szatyorral térünk haza.
Ezek itt készülnek a tejgyárban
...és a tea is azori, ez itt zöld,
... ez pedig fekete tea.
Érdekesség, hogy a kávé elég drága, és nem is népszerű, a kávés polcokon 70%-ban inkább pörkölt gabonaörlemények: árpamaláta, kukorica, búza vagy cikória van és ezek mindenféle keverékei fantázianevekkel ellátva. Nos ezeket viszont mesteri fokon állítják elő, nagyon finomak, és olcsóak. Így átadtam magam a helyi erőnek (egyébként a koffeinnel van valami problémájuk, mert teát is árulnak koffeinmentesen) és amióta itt vagyunk azt a napi egy-két tejeskávét leváltottam Cevada-ra, ahogy itt nevezik, úgyhogy bár nagy kihívás három kisgyerek mellett kávé nélkül létezni, de egyenlőre bírjuk :)
A pörkölést tehát magas szinten művelik, és nagyon finomak a pörkölt termékek, gondolok itt mogyoró, kesudió, kukorica, mandula, és egyéb magvak, mert a választék igen széles. A pörkölt árukat, melyeket itt a szigeteken pörkölnek külön jelzik a csomagoláson.
Végezetül még egy kis ízelítő az azori finomságokból, itt termett banán, ananász, és a híres Kima, a passiógyümölcs dzsúz ami enyhén szénsavas.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése