2015. január 8., csütörtök

Költöző madarak

Mivel 9 évig dolgoztam az MTV-ben kellékesként, ami annyit jelent, hogy megkapjuk a forgatókönyvet és a kelléklistát, a kellékraktárból kiválasztjuk a berendezés és a kellékek egy részét, a többit innen-onnan beszerezzük, majd az összeset becsomagoljuk, hatalmas kellékládákba pakoljuk, amiket utána felcímkézünk. Egy komolyabb filmforgatáson sok-sok ilyen kellékláda van, helyszínenként csomagolva. A forgatáson pedig kipakolunk, berendezünk, majd a végén visszacsomagolunk, a kellékraktárba visszaszállítjuk és újra kicsomagoljuk, végül leadjuk a kellékeket. Nos, én ezt csináltam 9 éven keresztül :) Szóval a csomagolásban, költözésben van tapasztalatom.

A legkedvesebb forgatásom a kilenc év alatt: Süsüke a sárkánygyerek. 
 
Máltára 8 bőrönddel és két gyereküléses biciklivel érkeztünk, a lakás amit béreltünk berendezett volt, tehát csak a személyes dolgainkat vittük.

Máltára érkezésünk a csomagokkal és a gyereküléses biciklikkel.

Viszont 3 év alatt gyűltek a játékok, és Noé is megszületett, tehát sokkal több cuccunk lett. Így amit tudtunk Máltán eladtunk, például a bicikliket, néhány nagyobb játékot, babakocsit, a többit pedig bezsákoltam, és postára adtuk.
 
 
A Gyerekek nagyon élvezik a pakolást :)
 
Körülbelül 1 hónapig folyamatosan zsákoltam, hét zsák lett és 3 doboz. A ruhákat, játékokat, és amit csak lehetett zsákba tettem (amolyan hatalmas lisztes zsákba, de hívják postás zsáknak is), a száját összevarrtam zsákvarrótűvel és hímzőfonállal, majd leragasztottam vastag celluxszal ahová a címet is fel tudtam ragasztani, fület csináltam neki spárgából szorosan a zsák füléhez kötve. Ez nagyon fontos, mert 20kg nagyon nehéz, kell, hogy legyen fogása. Így minden zsákunk megérkezett épségben, tényleg csak egy-két dolog tört el. Volt egy címünk ahova küldhettük előre a zsákokat, először egy zsákot csináltam és adtuk fel, majd hetente kettőt, végül az utolsó előtti napon a maradékot. Legnagyobb meglepetésünkre a zsákok 5 nap alatt megérkeztek Máltáról ide.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése