2015. január 20., kedd

... és akkor mit is csinálunk?

Többekben felmerült a kérdés, mit is csinálunk mi itt valójában az Atlanti-óceán közepén, egy kis szigeten.

Mondhatnám egyszerűen, élünk, vagyis telnek a mindennapjaink ugyanúgy mint más Családoknak.

Mégis inkább leírom egy átlagos napunkat:

Általában a délelőtt az aktív időszak nálunk, a Gyerekek játszanak, játszva tanulnak, vagy segítenek, én készítem az ebédet, mosok, takarítok, beosztva az időt, egyik nap ezt másik nap azt végzem el, főzni mindennap főzök, sőt sütök is, néha többször is egy nap, a pékárut például általában én készítem.
Itt éppen vajas kiflit,

itt kalácsot,

máskor bejglit,

itt pedig zabpelyhes kekszre várnak...

Esetleg gyúrunk együtt friss tésztát,


vagy borsót pucolunk, miközben nagyokat beszélgetünk.


Ebéd után elcsendesedünk, a Picúr aludni tér, én általában a blogjaimat (ezt, ezt és ezt is) írom, rendezgetem, vagy varrogatok, tanulva játszunk vagy játszva tanulunk a Gyerekekkel, esetleg jógázom ha úgy alakulnak a körülmények.

Noé ébredését követően a délután vacsoráig megint aktív, ha lehet elmegyünk játszótérre, óceánpartra, kirándulni, vagy csak kint focizunk a kertben, nyáron mindennap mentünk fürödni a tengerre, télen uszodába járunk úszni, de az egésznapos program nálunk.

... a képek beszédesebbek nálam az aktív délutánokról :


Este, vacsora után a Gyerekek nintendóznak a Pikmin startégiai játékkal, vagy mesét néznek, esetleg kompjútereznek a táblájukkal. Mivel projektorral vetítünk a falra Málta óta (nem akartunk TV-t venni, amit nem tudunk magunkkal vinni később, ezért egy portable LED projektort hordozunk), megszokták, hogy az esti időszak az amikor elég sötét van a vetítéshez, ez a "gépezés" időszaka, és szerintem tökéletes így, mert addigra kellően elfáradnak. Erről írok még legközelebb...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése